Festival Tvůrčí Afrika: Již počtvrté ožije 27.6. africké Benso v srdci Prahy

Po virtuální předehře v květnu se konečně rozžije 16. ročník festivalu Tvůrčí Afrika naživo.

Prvním krokem bude v sobotu 27. června od 14.00 do 18.00 slavnost Benso na náměstí Václava Havla (piazzetta Národního divadla).

Slibuje africkou hudbu, tanec, výtvarné dílny či malé tržiště, mír a pohodu.

Na pódiu vystoupí např. oblíbená afrobeatová skupina AneboAfro s frontmanem Abdulem Traoré (14.00), dále pak u nás i ve světě čím dál známější královéhradecká skupina orientální tanců Sahar (15.00), úžasní bubeníci Papis Nyass a Mohamed Camara (16.20), úplnou novinkou budou gospely v podání Lucie Nozizwe Jiyane a Ubuntu choir of happy people (17.45). Časy uvedené v závorce považujte prosím za orientační.

Dětem i dospělým nabídne Divadlo českých Afričanů Pohádky ptáka Afrikána a Pavoučení (15.40 a 16.50) a také tematicky zaměřenou výtvarnou dílnu afrikanistky a výtvarnice Jany Jirouškové.

Vyvrcholením programu bude choreografie The Ghost (17.45), kterou choreografka a režisérka Monika Rebcová připravila s tanečnicí Angelou Nwagbo a tanečníkem Benjaminem Peguero speciálně pro tento festivalový ročník.

Na africkém tržišti najdete stánky African Culture and Art s originální africkou bižuterií, oblečením, řemeslnými výrobky, knihy a novinky z nakladatelství Dar Ibn Rushd, prvotřídní marockou kosmetiku z arganového oleje Alassala Beauty,lahodná jihoafrická vína Tombalina Wines či férový obchůdek Centra Narovinu.